Újabb Pegasus-áldozat miatt kiegészítette a feljelentését Kálmán Olga

Hátha elkerülte az ügyészség figyelmét. 

2021. augusztus 4., 09:55

Szerző:

A volt televíziós július végén tett feljelentést a Pegasus-botrány miatt. Kálmán Olga szerdai Facebook-posztjában jelentette be, hogy nem szeretné, ha a kémszoftverrel megfigyelt és múlt héten bemutatott Csikász Brigitta esetéről megfeledkezne az ügyészség. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke ezért úgy döntött, az oknyomozó történetével kiegészíti korábbi feljelentését. 

„Gondoltam szólok az ügyészségnek, hátha elkerülte a figyelmüket, hogy sajtóhírek szerint újabb újságíróról derült ki, hogy megfigyelték. Az Orbán-kormány kínosan hallgat, kamu-konzultációval, újabb brüsszeli ellenségképpel tereli a közbeszédet. Pedig nem bonyolult: megrendelték az izraeli kémszoftvert vagy sem? Adtak megbízást újságírók, kormánykritikus közszereplők és ellenzéki politikusok megfigyelésére vagy sem?
A nyilvánosságra került újabb eset kapcsán feljelentés-kiegészítést tettem, kíváncsian várom az ügyészség lépését!” – írta posztjában a DK elnöke. 

Korábban írtunk róla, hogy Kálmán Olga feljelentést tett ismeretlen elkövetők ellen hivatali kötelezettség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt, illetve jogosulatlan információgyűjtés vagy leplezett eszköz jogosulatlan alkalmazásának bűncselekmény gyanúja miatt. A Központi Nyomozó Főügyészségen tett feljelentése kiterjed a feljelentettek tettestársaira és bűnsegédeire is. A feljelentésről a 168 kérdezte a politikust. Erről bővebben itt olvashat. 

Arról is írtunk, hogy a Telex a Direkt36-al közösen újabb újságírót mutatott be, akit megfigyeltek a Pegasus kémszoftverrel. Csikász Brigitta több mint hét hónapon keresztül volt célkeresztben. Magyarország egyik legtapasztaltabb bűnügyi újságíróját 2019 áprilisától az év novemberéig figyelték meg. „Oknyomozó újságíró vagyok, aki leginkább az igazságszolgáltatással és bűnügyekkel foglalkozik” – mondta a Direkt36-nak Csikász, hozzátéve, hogy már a fent említett időszakot megelőzően is hallott arról, hogy a hatóságok megfigyelés alatt tartják. Erről bővebben itt olvashat. 

(Kiemelt kép: Dimény András / 168.hu)