Kálmán Olga: Mészáros Lőrinc strandja a legdrágább a Balatonnál

A DK követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok.

2021. június 13., 15:06

Szerző:

„A DK követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok!” – írta a Demokratikus Koalíció (DK) közleményben.

Megjegyzik: a Balaton a 20. század eleje óta kiemelt szerepet játszik a hazai fürdő- és üdülőkultúrában. Éppen ezért elkeserítő, hogy a mai gyerekeknek szinte elképzelhetetlen egy balatoni nyaralás, hiszen az egekbe szökő árakat a legtöbb család már képtelen kigazdálkodni. Sok családnak elérhetetlen álom, hogy vonattal egy napra leruccanjon strandolni a tóhoz. Ami régen mindenki számára elérhető kikapcsolódás volt, mára a kiváltságosok luxusa lett lezárt partszakaszokkal, fizetős strandokkal, több ezer forintos belépőkkel: Mészáros Lőrinc tihanyi strandjába például hatezer forintba kerül egy belépőjegy – írták.

A Demokratikus Koalíció közleményében azt írja: követelik, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok! Eljött az ideje annak, hogy lenyessük a Fidesz csápjait a Balatonról. Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után vissza fogjuk adni az embereknek a Balatont, a Velencei-tavat és a Fertő-tavat, amire a fideszes elit magántulajdonként tekint, kerítéssel veszi körbe, lebetonozza, elhordja, majd belépőt kér érte. Ez nem fog már sokáig tartani, 2022 után véget vetünk közös természeti kincseink szétrablásának! – zárták.

Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja, II. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje az előválasztáson is beszélt erről a Facebook-oldalán:

Kálmán Olga szerint idén Mészáros Lőrinc tihanyi strandja a legdrágább a Balatonnál, ahol a belépő 6000 forint. „Sem saját napernyőt, sem nyugágyat, sem ételt, italt nem lehet bevinni, de még a fűvőn labdázni sem, viszont lehet VIP fekvőhelyet bérelni 40-60 000 forintért” – mondta, hozzátéve: „A forgatókönyv mindenhol ugyanaz: a közpénzen hizlalt oligarchák nyomott áron felvásárolnak mindent, aztán vissza nem térítendő állami támogatáson felújítják az ingatlanokat. Végül lehúznak meg egy bőrt a nyaralni vágyó emberekről.”

(Kiemelt kép: MTI | Balogh Zoltán)