Jobbik: a Fidesz ismét elutasította a fogyatékossággal élő gyermekek megsegítését

A Fidesz ismét elutasította a fogyatékossággal élő gyermekek megsegítését, közölte a Jobbik alelnöke vasárnap online sajtótájékoztatóján.

2022. november 27., 12:03

Szerző:

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik politikusa szerint a parlament törvényalkotási bizottságában a Fidesz-KDNP-nek lehetősége lett volna a sajátos nevelési igényű gyermekek és családjaik támogatására, mégsem tette ezt.

Az ellenzéki politikus ismertetése szerint ha sajátos nevelési igényű gyermekek lakóhelyén nincs olyan intézmény, ahol fejlesztésüket, ellátásukat meg lehetne oldani, akkor másik településre vivésük esetén "megalázóan alacsony", kilométerenként 21 forintos költségtérítés áll rendelkezésre. A Jobbik ezt az összeget megduplázta volna, azonban a Fidesz-KNDP költségvetési okokra és a szankciókra hivatkozva nem támogatta – mondta Z. Kárpát Dániel.
 

Tájékoztatása szerint javaslatuk 1,5 milliárd forintos költséget jelentene, ugyanakkor a kormánypártok legutóbbi plakátkampánya 8 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek. Úgy vélte, ez tökéletesen mutatja, hogy miként vélekedik a Fidesz a családokról. Mint felidézte, pártja ezt tapasztalhatta, amikor az alapvető élelmiszerek és gyermeknevelési cikkek "rekorderáfáját" le akarták nullázni, valamint családi kártya bevezetésével kívánták megduplázni a családi pótlékot. „Az összes hasonló javaslatra nemet mond a Fidesz” - fogalmazott Z. Kárpát Dániel, jelezve: az érintettek érdekeinek képviseletét a Jobbik mindenképpen folytatni fogja.

(Kiemelt kép: Z. Kárpát Dániel, a Jobbik vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021-es költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 23-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.