Klór-etanolos jégkrémet hívott vissza a Häagen-Dazs

A gyártó General Mills 2022. augusztus 1-jei jelzése alapján a magyarországi forgalmazó, a Maresi Foodbroker Kft. önkéntesen megkezdte több Häagen-Dazs 420 milliliteres és 460 milliliteres termékeinek visszahívását a fogyasztóktól.

2022. augusztus 10., 11:52

Szerző:

General Mills visszahívja a fogyasztóktól a Häagen-Dazs vaníliaalapú jégkrém terméket – írja a napi.hu. A Häagen-Dazs Vanília fagylalt önkéntes visszahívását követően a General Mills további elővigyázatossági lépéseket tesz, és kiterjeszti ezen akció hatályát a vanília aroma alapú termékek meghatározott tételeire is.

Mindegy, mikor jár le

Az újabb önkéntes intézkedés alapja, hogy a General Mills továbbfejlesztett tesztelési eljárásokat vezetett be természetes vanília aromával készült Häagen-Dazs jégkrém termékeinek ellenőrzésére, és eközben kiderült, hogy egy beszállítótól származó vaníliakivonat felhasználásával gyártott egyes tételekben nyomokban 2-klór-etanolt találtak.

A probléma felmerülése óta a General Mills minden beszállítójánál megerősítette az ellenőrzéseket és jelenleg minden késztermékét teszteli, mielőtt azok piacra kerülnének.

Amennyiben vaki megvásárolta az itt található felsorolásban szereplő termékek valamelyikét, azt a fogyaszthatóság lejárati ideje előtt se fogyassza el, hanem vigye vissza a vásárlás helyére! A termék teljes vételárát a vásárlás helyén fizetési bizonylat (nyugta) bemutatása nélkül is visszatérítik neki.

(Kiemelt képünk illusztráció. forrás: Shuttersctock)