Videón, ahogy Jakab Péter földbe döngöli a Fidesz-szavazót

A Jobbik elnöke nem tud leállni, újabb videót posztolt, amin egy idős bácsi kapja az ívet. 

2021. augusztus 18., 12:08

Szerző:

Jakab Péter országjárása bőven szolgáltat mulatságos és kevésbé mulatságos pillanatokat a nyári uborkaszezonban, kezdve azzal, hogy az EFOTT fesztiválon kiosztotta a trollkodni próbáló Magyar Kereszténydemokrata Szövetség három fiatal tagját, egészen a mostani nyilvános fórumon történtekig. A Jobbik elnöke kedden egy olyan videót tett közzé Facebook-oldalán, ahol egy idős Fidesz-szavazóba fojtotta bele a szót, hogy felsorolja, miként szolgáltatja ki a kormányzat Magyarországot a kínaiaknak, illetve az oroszoknak.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Fudan Egyetemre szánt 500 milliárdon túl felsorolja a Budapest-Belgrád-vasútvonalra felvett gigahitelt, illetve a paksi bővítésre szánt pénzt is, amelyekből véleménye szerint könnyedén el lehetne indítani egy bérlakás-bővítési programot. Az idős úr erre válaszolva, némileg megzavarodva kérte számon Jakab Pétert, hogy akkor ugyan miért nem tett ezért semmit, amikor kormányon volt. Ezt követően, amikor a pártelnök felhívja a figyelmét arra az apró, de nem elhanyagolható tényezőre, hogy a Jobbik még nem volt kormányon, a férfi csak annyit mond: „Hála Istennek, nem volt kormányon, remélem nem is lesz.”

Jakab ezt követően hosszas tirádázásba kezdett, amelyben elmondta, szomorúnak tartja, hogy 32 évvel a rendszerváltozás után nem tűnik fel sok embernek, hogy a Fidesz pártállamot épít, miközben a kormánypárti politikusok egyszerre lehetnek képviselők, egyetemi kuratóriumi tagok és sportszövetségi vezetők. „Hol maradnak a szakemberek? Nekik csak végre kell hajtani a pártutasítást” – tette fel a költői kérdést Jakab. Végül amikor a "felsőoktatás védelmében" szólalt fel az idős úr, Jakab csak annyit mondott: biztosan Észak-Koreában is van oktatás, de azért nem szívesen járnék oda.

(Kiemelt kép: Jakab Péter Facebook-oldala)

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.