Iványi Gábor nem Dobrev Klárát támogatja, hanem támogatja Dobrev Klárát

Pontosított a lelkész.

2021. szeptember 18., 14:29

Szerző:

A DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára csütörtökön tett közzé egy videót Facebookon, amelyben Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke többek úgy fogalmazott: Dobrev Klára támogatását javaslom a választóknak, én magam is támogatom őt.

Ezután bejárta a sajtót, hogy a lelkész Dobrevet támogatja az előválasztáson. Ma viszont pontosított a Klubrádióban mondván: félreértették, amit mondott – ezt viszont már a Telex szúrta ki. A két kijelentés között ugyanis nagy különbség van. Iványi Gábor arról beszélt, hogy „elvben neki nem lenne szabad pártosan egyik fél mellett sem lándzsát törni, mint lelkésznek, vagy pláne, mint egyházvezetőnek”.

„A magyar nyelvben vannak olyan mondatok, amiknél a hangsúly is fontos, és itt is, tehát én támogatom mind a három olyan indulót, akik között szerintem el fog dőlni, hogy ki az, aki a jövőben a miniszterelnök-jelölt lesz” – jelentette ki Iványi Gábor, aki egyébként elmondta, hogy mindazoknak, akik kérték, „adott ilyen nyilatkozatot”, adott Márki-Zay Péternek is. Úgy fogalmazott: esélyesnek tartja Karácsony Gergelyt is, de mindhármukat egyformán támogatja.

„Mindhárman kiváló emberek, fiatalok, kitűnő szakmai tudással rendelkeznek, tapasztalatokat szereztek az irányításban, jól mérik fel a rájuk váró feladat kivételes nagyságát. Egyen-egyenként mindhármójukat alkalmasnak vélem arra, hogy az országot 2022 után vezessék, és bízom abban, hogy egyetértenek” – mondta a lelkész.

(Kiemelt kép: Budapest, 2012. június 16. Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke, metodista lelkész beszél a Nagy Imre Társaság budapesti szervezete demonstrációján az 56-os vértanúk emléknapja, valamint Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 23. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a belvárosi Vértanúk terén lévő Nagy Imre-szobornál. MTI Fotó: Kallos Bea)

 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.