Iványi Gábor megnevezte, kit támogat a miniszterelnök-jelöltek közül

A vezető lelkész szerint már az élet számos területén bizonyított az általa támogatott politikus.

2021. szeptember 16., 17:50

Szerző:

Maximális fordulaton az ellenzéki előválasztás. A miniszterelnök-jelöltek napról napra magasabb fokozatba kapcsolják kampányukat, és igyekszenek egyre több támogatót is maguk mellé állítani. Így láthattuk például Bródy Jánost vagy Kukorelly Endrét is Karácsony Gergely főpolgármester kampányvideóiban. Csütörtökön Iványi Gábor, a MET vezető lelkésze is letette a voksát az egyik miniszterelnök-jelölt mellett. 

A Dobrev Klára közösségi oldalán közzétett videóban Iványi elmondta, hogy több okból is a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatja. A lelkész szerint Dobrev már az élet számos területén bizonyított, ezért ő legalkalmasabb jelölt Orbán Viktor legyőzésére. Iványi azt is elmondta, hogy Dobrev az EP alelnökeként már nemzetközi szinten is bebizonyította képességeit. 

Iványi Gábor a videóban nem csak Dobrev szakmai képességeit emelte ki. A lelkész kiváló családanyának, hűséges feleségnek is tartja a DK miniszterelnök-jelöltjét. Kedves személynek, akit szeretnek és akire odafigyelnek az emberek. 

(Kiemelt kép: Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke, metodista lelkész beszél a Nagy Imre Társaság budapesti szervezete demonstrációján az 56-os vértanúk emléknapja, valamint Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 23. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a belvárosi Vértanúk terén lévő Nagy Imre-szobornál. Fotó: Kallos Bea / MTI)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.