Itt az űrlap, amivel gyorsabb az átjutás a magyar-horvát határon

A dokumentum kitöltése nem kötelező, de az ORFK szerint érdemes.

2021. július 16., 21:20

Szerző:

Az EnterCroatia űrlap kitöltésével csökkenhet a Magyarország felől Horvátországba utazók várakozási ideje a határon – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken a police.hu oldalon. Az űrlap kitöltése nem kötelező, de az ORFK javasolja azt.

Mint írják, az egy autóban utazók mind töltsék ki az űrlapot, és a járművezető személyéhez regisztráljanak, mert csak ilyen módon lesz lehetőségük a gyorsított ellenőrzéshez. Aki regisztrált, a határátkelés előtt készítse elő a szükséges útiokmányait is. Továbbá kérik, hogy az érvényes regisztráció visszaigazolásáról szóló dokumentumot nyomtassák ki és jól láthatóan helyezzék el a szélvédő mögött, ezzel is segítve a rendőrök munkáját.

Ha szükséges, a két ország rendőrei a határ két oldalán lehetővé teszik, hogy a regisztráltak külön forgalmi sávokban vagy külön kijelölt kapukon léphessék át a másik országba. Az ORFK arra figyelmezteti az útra kelőket, hogy ne csak az utazás előtt tájékozódjanak az aktuális határátlépési helyzetről, hanem a határhoz közeledve kísérjék figyelemmel a jelzőtáblákat is.

(Kiemelt kép: Kilépő autók a letenyei határátkelőhelyen 2013. június 25-én. MTI Fotó: Varga György)