Itt a friss időjárás-előrejelzés: több hullámban érkezik az újabb eső

Szombaton délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható ismétlődő eső, zápor, zivatar, és továbbra is előfordulhat felhőszakadás.

2022. augusztus 20., 16:57

Szerző:

A Dunántúl északi felén élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 15, 21 fok között valószínű.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő lesz jellemző, de az ország északkeleti harmadán vasárnap néhány órára kisüt a nap. Többfelé, több hullámban számíthatunk záporra, zivatarra. Továbbra is előfordulhat felhőszakadás, illetve főként a Dunántúlon helyenként tartós eső is. Vasárnap estig többfelé jelentős mennyiség várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentésében.

Nem csak eső, szél is lesz

Az északias szelet élénk, vasárnap a Dunántúl nyugati felén helyenként erős széllökések kísérhetik. Zivatar térségében erős, illetve viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 19, 25, az északkeleti megyékben 26, 30 fok között várható.

(Kiemelt kép: A Balaton Fonyódnál 2022. augusztus 19-én. Fotó: Időkép webkamera)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.