Iparkamara: Nyissák meg az éttermeket és a szállodákat a védettséggel rendelkezők előtt

Mobilos applikáción keresztül lehetne ellenőrizni a védettségi státuszt.

2021. április 6., 16:05

Szerző:

Az elmúlt hét vállalkozói jelzései alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azt javasolja, hogy a védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét – írja a 24.hu.

A kamara indoklása szerint így a gazdaság azon szereplői is, akik eddig kénytelenek voltak működésüket felfüggeszteni – például a turizmusban és a vendéglátásban – megkapnák az esélyt az újraindulásra azzal, hogy azok, akik a védettségüket igazolni tudják, igénybe vehetnék ezeket a szolgáltatásokat.

A védettség státuszának ellenőrzéséhez a kamara applikáció bevezetését javasolja.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton)

 

 

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt.