Úgy kell a hétfő, mint égre a felhő

Hétfőn kora délutántól az ország délnyugati felén több helyen várható csapadék, zömében záporok, helyenként zivatar, néhol eső is.

2023. június 4., 16:52

Szerző:

 Várható időjárás hétfő éjfélig:

Vasárnap elsősorban az északnyugati, nyugati területeken felhős időre számíthatunk, majd éjszaka egyre több fátyolfelhő érkezik, amely hétfő estére az ország délnyugati felén meg is vastagszik. A legtöbb napsütés vasárnap a keleti tájakon, hétfőn az északkeleti területeken valószínű. Vasárnap napközben és éjszaka a Dunántúlon várható csapadék, eleinte gyenge eső, zápor, kora estétől zivatar is.

Hétfőn kora délutántól az ország délnyugati felén több helyen várható csapadék; zömében záporok, helyenként zivatar, néhol eső is. A keleties szél hétfőn délkeletire fordul és megélénkül, zivatar környezetében átmeneti szélerősödés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Időjárási helyzet Európában:

A kontinens keleti felén ciklonok és azok frontjai teszik mozgalmassá, változatossá az időjárást. Főleg a Kelet-európai-síkságon - nagyobb területen is - felhős az idő, de a ciklonok nem okoznak nagy csapadékot, csak elvétve fordul elő 5 millimétert meghaladó csapadékösszeg. A Fehér-tengertől egészen a Fekete-tengerig húzódó hidegfront azonban jelentős hőmérséklet-különbséget okoz: a front előtt 28, 30 fok körül tetőzik a hőmérséklet, a front mögötti hideg, sarkvidéki eredetű légtömegben néhol csupán 9, 10 fokot mérnek. Európa északnyugati részén továbbra is egy anticiklon terül el, ezért a Brit-szigetektől Lengyelországig érdemi változás nem tapasztalható az időjárásban. A Kárpát-medencétől egyre távolabb kerül az anticiklon, közben délnyugat felől nedvesebb léghullámok érkeznek már a mai napon. Hétfőn egy sekély ciklon mélyül ki a térségben, ennek köszönhetően pedig megnövekszik a felhőzet, és az ország délnyugati felén többfelé számíthatunk eső, zápor, helyenként zivatar kialakulására.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock)

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.