Nagyméretű jégdarabok potyoghatnak az égből a szerdai viharok során - figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat

2020. június 9., 18:55

Szerző:

Szerdán az ország egész területére riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható viharok miatt.

Mint írják, szinte bárhol kialakulhat zivatar, majd estétől délnyugat felől stabilizálódni kezd a légkör. A lassan áthelyeződő csapadékgócokból több helyen is kialakulhat 20-30 mm-t meghaladó, néhol 50 mm-t is elérő csapadék. Lokálisan nagy méretű jég és 60-70 km/h-s szélroham is előfordul.

 

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég.

Több helyen várható záporeső, zivatar.

Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A hőmérséklet késő este 13 és 19, hajnalban 12 és 17 fok között alakul.

 
 
 
 
 
 

Csütörtökön északkelet, kelet felé haladva erősödő gomolyfelhő-képződésre és egyre több magasszintű felhőzet számíthatunk, délnyugaton, nyugaton sok szűrt, keletebbre néhány órás napsütés várható. A Dunántúlon reggel egy-egy ködfolt előfordulhat. Délnyugaton, nyugaton legfeljebb néhol, északkeleten, keleten több helyen valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél többnyire mérsékelt marad, de

zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

 

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhőzet mellett délnyugaton több, keleten, északkeleten kevesebb napsütés várható.

Az ország délnyugati harmadán néhol valószínű zápor, másutt több helyen alakul ki zápor, zivatar.

Többnyire mérsékelt marad az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.