Időjárás: sok napsütés várható

Péntekre megnyugszik az időjárás, és már csak helyenként várható zivatar.

2024. augusztus 8., 15:33

Szerző:

A délkelet felé vonuló keskeny frontális felhősáv mögött fokozatosan csökken a felhőzet, reggelre nagyrészt kiderül az ég, de főként északkeleten, keleten maradnak felhős tájak is – derült ki a HungaroMet időjárás-előrejelzéséből. Elszórtan számíthatunk északnyugatról dél, délkelet felé mozgó záporokra, zivatarokra, amelyek eleinte a Dunántúl nyugati, délnyugati részeit, majd egyre inkább az északkeleti, keleti tájakat érinthetik. Az északnyugati szelet a front mentén átmenetileg erős széllökések kísérik, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalra 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Délelőtt aztán kissé megváltozik az időjárás: helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Helyenként - főként az északkeleti harmadban - fordulhat elő zápor, néhol zivatar. Nagy területen megélénkül az északnyugati, északi szél. Zivatarok mentén átmenetileg erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Ilyen időjárás várható a folytatásban

Szombaton gomolyfelhős, napos időjárásra lehet számítani, csapadék nem valószínű, de az északnyugati szél helyenként megélénkül. A hajnali 12-20 fokról délutánra 29-35 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap napos idő várható, általában kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél néhol megélénkül. Hajnalban 14-22, délután 30-36 fokra lehet számítani.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Szántai Edina / 168.hu)