Idén utoljára egy baloldali kerületben feszül egymásnak a Fidesz és az ellenzék

Az idei utolsó időközi választást tartják. Budapest XX. kerületében mérkőzik meg egymással a Fidesz és az ellenzék, a tét nem is kicsi.

2022. december 16., 11:35

Szerző:

Szeptember 1-je óta hat időközi választást tartottak Budapesten. Eddig hármat az ellenzék és hármat Fidesz nyertek. Aranyvasárnap, vagyis december 18-án jöhet az idei „döntő” – írja az Infostart.hu.

A kérdés már csak az, hogy így év végén kinek van biztos és a poltikai ügyek iránt elkötelezett szavazóbázisa, hiszen az aranyvasárnapi családi tervekben ritkán fordul elő egy szavazóhelyiség meglátogatása.

Arról már nem is beszélve, hogy áremelkedés ide, rezsiszámlák oda, a közvélemény-kutatók is csak annyit tudnak megállapítani, hogy bár országosan némileg csökkent a Fidesz támogatottsága, ebből az ellenzék nem tudott érdemben profitálni, legfeljebb a belső erőviszonyait rendezte át az elmúlt hónapokban. Ettől persze még nyerhetnek az eddig baloldali többségű XX. kerület egyik választási körzetében, de ha nem így lenne, akkor az ünnepek után új válaszokat kellene keresni, a sima elutasítás politikája ugyanis a mértéktartó elemzők szerint is zsákutca – írja a lap.

(Kiemelt kép: a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyűlési egyéni választókerületében kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák egyike Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. MTI/Balogh Zoltán)