Idén is sokan töltik a szilvesztert szállodákban

Vannak, akiknek a védettségi igazolvány keresztbe húzta ünnepi számításait.

2021. december 31., 08:21

Szerző:

75-80 százalékos lesz szilveszterkor a szállodák kihasználtsága, de akadnak olyan helyek is, ahol már csak elvétve lehet szobát találni. Többekkel előfordult azonban, hogy kénytelenek voltak hazamenni a védettségi kártyához kapcsolódó szabályok miatt – írja pénteki cikkében az ATV.

„A pandémia helyzet ellenére nagyon gyorsan megteltek a szobáink, és ilyenkor azt szoktam mondani, hogy ha lenne még 20 szobánk, akkor azt is ki tudnánk pillanatok alatt adni. Tényleg egyre népszerűbb a Balaton, aminek mi nagyon örülünk”

– fogalmazott Tóth Balázs, egy balatonlellei komplexum ügyvezetője. Egy pécsi szálloda igazgatója, Bojcsev András elmondta: szinte telt házzal, 90 százalék fölötti kihasználtsággal várják a szilvesztert, már csak néhány szobájuk maradt szabadon.

Egy hajdúszoboszlói szállodának az előfoglalások alapján 100 százalékos volt a kihasználtsága, ugyanakkor sokan az utolsó pillanatig vártak, hátha enyhít a kormány a védettségi kártyával kapcsolatban. Mivel azonban erre nem került sor,

voltak, akik nem tudtak elmenni a szilveszteri kikapcsolódásra.

A vendéglátók egyik szervezetének prognózisa szerint az év végén átlagosan 80 százalék körüli lesz a szállodák foglaltsága.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.