Idén is sokan töltik a szilvesztert szállodákban

Vannak, akiknek a védettségi igazolvány keresztbe húzta ünnepi számításait.

2021. december 31., 08:21

Szerző:

75-80 százalékos lesz szilveszterkor a szállodák kihasználtsága, de akadnak olyan helyek is, ahol már csak elvétve lehet szobát találni. Többekkel előfordult azonban, hogy kénytelenek voltak hazamenni a védettségi kártyához kapcsolódó szabályok miatt – írja pénteki cikkében az ATV.

„A pandémia helyzet ellenére nagyon gyorsan megteltek a szobáink, és ilyenkor azt szoktam mondani, hogy ha lenne még 20 szobánk, akkor azt is ki tudnánk pillanatok alatt adni. Tényleg egyre népszerűbb a Balaton, aminek mi nagyon örülünk”

– fogalmazott Tóth Balázs, egy balatonlellei komplexum ügyvezetője. Egy pécsi szálloda igazgatója, Bojcsev András elmondta: szinte telt házzal, 90 százalék fölötti kihasználtsággal várják a szilvesztert, már csak néhány szobájuk maradt szabadon.

Egy hajdúszoboszlói szállodának az előfoglalások alapján 100 százalékos volt a kihasználtsága, ugyanakkor sokan az utolsó pillanatig vártak, hátha enyhít a kormány a védettségi kártyával kapcsolatban. Mivel azonban erre nem került sor,

voltak, akik nem tudtak elmenni a szilveszteri kikapcsolódásra.

A vendéglátók egyik szervezetének prognózisa szerint az év végén átlagosan 80 százalék körüli lesz a szállodák foglaltsága.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.