Figyelem, húskészítményeket hívott vissza a Metro

Az áruházlánc szerint a sokáig tartó, nagy mennyiségű fogyasztás krónikus kockázatot jelenthet.

2021. július 27., 07:05

Szerző:

Az etilén-oxid jelenléte miatt húskészítményeket hív vissza a Metro – írta az MTI az áruházlánc közleménye alapján. Az indokolás szerint az intézkedést elővigyázatosságból tették meg, csak a sokáig tartó, nagy mennyiségű fogyasztás okozhat krónikus kockázatot. Továbbá azt ígérik, a visszavitt készítmények árát mindegyik Metro-áruházban visszaadják.

Az intézkedés három terméket érint. A 2 kilogrammos kiszerelésben kapható Aro pulykasonka minőségmegőrzési ideje 2021.07.22. - 2021.08.31., a LOT 21182 tételazonosítóval ellátott Aro füstölt főtt préselt császárszalonna minőségmegőrzési ideje 2021.08.15. Az 500 grammos Kedvenc májas tételazonosítója LOT 21180, minőségmegőrzési ideje 2021.08.13.

(Kiemelt kép: A METRO Ferencváros áruház hirdetőtornya a XI. kerület Gyáli út 35-37-ben. Fotó: MTVA / Bizományosi: Róka László)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.