Horváth Csaba mártírrá avatta magát

Elmondása szerint Iványi után most ő volt a soron.

2022. február 23., 19:44

Szerző:

Panasszal élt korrupcióval való gyanúsítása miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen Horváth Csaba (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Budapest XIV. kerületének polgármestere. Az MSZP közleményben tudatta: hisz Horváth Csabának.

A szocialista politikus az MTI-hez szerda kora este eljuttatott közleményében azt írta: reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a Zuglói Polgármesteri Hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint az otthonában, és a Központi Nyomozó Főügyészség korrupcióval gyanúsította meg.

Tájékoztatása szerint a főügyészségen panasszal élt a gyanúsítással szemben.

„A rám felrótt korrupciós cselekményt nem követtem el, a lelkiismeretem tiszta” – szögezte le az ellenzéki politikus, aki az ügy időzítését és indíttatását „egyértelműen politikainak” minősítette közleményében.

„Ezt támasztja alá az is, hogy két nap múlva, az ellenzék közös listáján való szereplésem miatt már nem tehették volna meg, ezért volt így időzítve” – írta.

Úgy fogalmazott: két napja „az elesettek szószólója”, Iványi Gábor volt soron, „ma én és holnap pedig bárki, aki nem kívánja ezt a rezsimet hatalomban tartani és ennek hangot is ad”.

Horváth Csaba szerint a következő hetekben újabb és újabb támadásokra lehet számítani ellenzéki politikusok és közéleti szereplők ellen.

„Ezeknek semmi más célja nincs, mint az ellenzéket lejáratni és az egységét bomlasztani. Néhány hét múlva a magyarok eldönthetik, hogy ilyen országban akarnak-e élni” – tette hozzá.

Az MSZP szintén kora este közleményben tudatta: hisz Horváth Csabának, „a tényeket ő ismeri, neki kell tisztáznia az ügyet”.

A szocialisták szerint úgy tűnik, hogy Orbán Viktor minden, „az ellenzéket üldöző putyini eszközt” bevet a kampányban.

A budapesti városházán „kamuügyben tartott házkutatás”, az Iványi Gábor karitatív szervezetére küldött „fegyveres NAV-osok” után egy újabb állomáshoz érkeztünk, amellyel a Fidesz azt bizonyítja, hogy félti a hatalmát – írták.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint korrupciós bűncselekmények miatt gyanúsított a zuglói polgármester és egy volt helyi politikus. Közleményükben azt írták: befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytatnak nyomozást, amelyben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálják.

(Kiemelt kép: Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője, Zugló polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülése előtt a Városházán 2020. szeptember 14-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.