Hollik István Karácsonynak: Igazi balos tempó ez, szinte már gyurcsányi

Hollik szerint Karácsony „lesajnált mindenkit, aki merészelt nem 190 cm magasra nőni”.

2021. május 8., 16:06

Szerző:

„Karácsony Gergely még arra sem volt képes, hogy saját maga jelentkezzen az előválasztásnak csúfolt Gyurcsány show-ba. Még ezt is az Economistnak kellett megtenni helyette. Ha már ott volt, akkor programot is hirdetett: magas vagyok és vékony. És azzal a lendülettel lesajnált mindenkit, aki merészelt nem 190 cm magasra nőni” – írta Facebook-oldalán Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, hozzátéve:
„Az a helyzet, hogy aki nem úgy gondolkodik, mint a főpolgármester, az még viccből sem gúnyolódik más testalkatán. Ő megtette, azaz így gondolja.
Ezért egy vérszegény bocsánatkérés csupán a valóság elfedését szolgálja. Igazi balos tempó ez, szinte már gyurcsányi” – zárta.
 
 
Hollik Karácsony Gergely főpolgármesterről a The Economistban megjelent hosszú portréra reagált. Mikor Karácsony a felsorolta, miben különbözik Orbán Viktor miniszterelnöktől azt mondta: „Orbán alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”. Karácsony Gergely a közösségi oldalán később egyébként azt írta, megbánta, hogy a miniszterelnök testalkatára tett megjegyzést.
 
(Kiemelt képünk illusztráció: MTI | Szigetváry Zsolt)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.