Érkeznek a hózáporok!

Hidegfronttól lesz fagyos a hét. 

2022. január 19., 17:23

Szerző:

Csütörtökön újra megdörrenhet az ég. Markáns hidegfront vonul át hózáporokkal, néhol akár hózivatarral – írja szerdai időjárás jelentésében az Időkép.

A nyugodt szerda után mozgalmasabb, eseménydúsabb csütörtök következik. A délelőtti, kora délután órákban egy melegfronti csapadéksáv okoz majd havazást, havas esőt északon, északkeleten, máshol inkább esőre kell számítani. Még el sem hagyja teljesen az országot a délkelet felé vonuló csapadékzóna, észak felől rögtön érkezik a markáns hidegfront.

Mint írják, a gyors tempóban dél felé robogó csapadéksáv mentén

hózáporok, hódara záporok, néhol hózivatarok alakulhatnak ki,

amelyek érkezésekor erős, viharos széllökésekre is számítani lehet.

Csütörtökön észak-északnyugat felől erős hidegfront érkezik. A front előtt eső, havas eső, ónos eső, havazás több tájegységünkön is előfordulhat, majd a front érkeztével záporok, hózáporok roboghatnak át az országon, melyeket helyenként hódara, illetve jégdara is kísérhet, valamint néhol zivatarok is kialakulhatnak. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet erős, viharos lökések kísérik majd. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 8 fok között alakulhat, de a front mögött gyorsan visszaesik a hőmérséklet.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

15:29

Petíciót adtak át a szervezett tanárok szombaton délután a Belügyminisztériumnak a követeléseikről, ezek után pedig a Kossuth térre vonulna tüntetni. Az akcióval folytatódik a pedagógusok egész éves tiltakozáshulláma, amelynek eddigi csúcspontja az október 23-i tömegtüntetés volt.

14:03

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését – emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.

Halálra gázolt egy embert egy InterCity vonat Székesfehérvárnál, ezért pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Sárszentmihály között  – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.