Sok rendőr diszkriminációnak éli meg a kormány döntését

Hiába ígért a kormány fegyverpénzt a rendőröknek, sokan nem részesülnek majd belőle.

2021. december 6., 21:36

Szerző:

„A rendőrség állományába tartozó Fegyveres Biztonsági Őrség tagjai keresték meg az ATV szerkesztőségét azzal, hogy ismét lemaradnak a rendőröknek járó plusz juttatásokról” – írja az ATV.

Korábban csak a hivatásos állomány tagjai kaptak 500 ezer forintos egyszeri jutalmat. Most hathavi fegyverpénzt ígért a kormány a rendőröknek, de azt is közölték, hogy erre sem a fegyveres őrök, sem az igazgatási alkalmazotti szolgálat, sem egyéb alkalmazottak nem számíthatnak.

Egy fegyveres biztonsági őrként dolgozó férfi az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy a kormány ismételten diszkriminálták őket, ismét kimaradnak a rendőrségnek ígért fizetéskiegészítésből.

„A rendőrséghez tartozunk, a megyei rendőr-főkapitányság a munkáltatónk, illetve az ORFK-hoz tartozunk, tehát mi is gyakorlatilag a rendőrség kötelékében dolgozunk”

– vázolta a biztonsági őr.

Mint írja a cikk, a férfi szerint a belügyi egyeztető tanács ülésén hangzott el, hogy az ő állományuk egyáltalán nem számíthat fegyverpénzre. Az ATV megkereste a fegyverpénzzel kapcsolatban a Belügyminisztériumot. Válaszukban azt írták, hogy a tárca a „fegyverpénzről tájékoztatta a honvédelmi és rendészeti bizottságot. Az ott elhangzottakat meghaladó döntések a közeljövőben történnek meg.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. december 6. Ünnepi fényfüzérekkel feldíszített rendőrautó a Rendőrségi Igazgatási Központ székháza előtt 2021. december 6-án. Fotó: MTI/Mónus Márton)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.