Január végén még lesz egy kis tél

Többnyire borult, hideg időre számíthatunk a hétvégén, havas esővel, széllökésekkel – a hőmérséklet még nappal sem kúszik 5 fok fölé.

2023. január 28., 14:30

Szerző:

Többnyire borult időre számíthatunk a hétvégén – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton elszórtan lehet hószállingózás, gyenge havazás, a Tiszántúlon néhol havas eső, eső is eshet. Az északi szél több helyen lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. Késő estére -3 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombat este

Szombat estére észak, északkelet felől szakadozik, több helyen csökken a felhőzet, de főként a Dunántúlon és a középső országrészben nagyobb területen maradhat erősen felhős vagy borult az ég. Néhol, nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati, délnyugati részén várható jelentéktelen mennyiségű hószállingózás, gyenge havazás. Az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon, valamint az északkeleti megyékben élénk, késő este erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között valószínű, de a fagyzugos északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap

Vasárnap nyugaton csökken, a középső és keleti országrészben átmenetileg erősen megnövekszik az alacsonyszintű felhőzet, majd estefelé észak felől frontális, vastagabb felhőtakaró húzódik ránk. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, a Dunántúli-középhegység és a Balaton térségében olykor erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között valószínű.

Hétfő

Hétfőn még mindig nem lesz jelentős változás: északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Főként a délutáni óráktól helyenként előfordul kisebb csapadék. Hazánk északkeleti felén hó, havas eső, nyugati, délnyugati felén főleg havas eső, eső várható, estétől a délnyugati tájakon átmeneti ónos eső is eshet. A délnyugati, nyugati, majd északnyugati szél sok helyen megerősödik. Hajnalban döntően -6, -1 fok valószínű, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. Délutánra 0 és +7 fok közé melegszik fel a levegő.

(Kiemelt képünk illusztráció: Kapucniját fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

14:04

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Rómában lerótta kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

12:49

Futóversenyt rendeznek vasárnap a Várkert Bazár, a Szent Gellért rakpart és a Szabadság híd környékén, emiatt korlátozásokra kell készülni a térségben, ezért a közösségi közlekedésben változások lesznek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.