Heti öt tesi, négy matek felsőben, és új tantárgy is lesz

Marad a heti öt testnevelésóra.

2021. augusztus 31., 10:43

Szerző:

Az új Nemzeti alaptanterv miatt a 2020. szeptember 1-jétől felmenő rendszerben bevezették az új kerettanterveket, így 2021-től az elsősök és a másodikosok, felsőben az ötödikesek és a hatodikosok, a gimnáziumokban pedig már a kilenc-tizedikesek is átszabott óraszámokkal kezdik a tanévet.

A felsősök idén is heti öt testnevelésórára számíthatnak, továbbá lesz erkölcstan-, dráma és tánc vagy hon- és népismeret órájuk is. Digitális kultúra lesz a neve az informatikának, bevezetik a mozgóképkultúra- és médiaismeret foglalkozást is heti egy órában. Hetediktől heti egy vagy kettő földrajz és kémia, biológia és fizika órára is számíthatnak a tanulók.

Középiskolában az új NAT bevezetése után lesz vizuális kultúra, mozgóképkultúra és médiaismeret óra, továbbá digitális kultúra órán is részt kell venniük a középiskolásoknak, akiknek két idegen nyelvet kell tanulniuk. A heti maximális óraszám a korábbi 35-36 helyett ezentúl csak 34 lehet középiskolában.

(Kiemelt kép: Hatodik osztályos tanulók dolgoznak az újonnan érkezett számítógépeken a Budapest XIII. Kerületi Pannónia Német Nemzetiségi Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskola számítástechnika- termében 2018. január 8-án. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)