Hétezer rendőr kapta el a koronavírust, 12-en belehaltak

Ez a magyar állomány eddigi mérlege. Március elején kezdődött a rendőrök oltása, információink szerint aki igényelte, már meg is kapta a vakcinát.

2021. április 2., 10:55

Szerző:

Noha korábban úgy érezték a magyar rendőrök, hogy későn kapnak oltást, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete most azt közölte a 168.hu-val, hogy azok a rendőrök, akik arra igényt tartottak, már megkapták az oltást.

"Aki regisztrált és elfogadta azt az oltóanyagot, amit neki szántak, azoknak az oltása már napokkal ezelőtt befejeződött. Az maradt ki a sorból, aki idő közben beteg lett vagy esetleg nem fogadta el azt a vakcinát, amit felajánlottak neki. A pontos számokat nem tudom, a szakszervezetekkel ezt nem közlik, de az biztos, hogy az állomány zöme már átesett az oltáson" - mondta lapunknak Bárdos Judit, a szervezet elnöke.

Lapunk megkereste a rendőrséget is, hogy megtudjuk, az elmúlt évben hány rendőr fertőződött meg vagy veszítette életét a koronavírus miatt. 

"A rendőrség teljes személyi állományát érintően 2021. március 10-én az aktív koronavírus fertőzöttek száma 1 218, a járvány kezdete óta a gyógyultak száma 5 676, és a járvánnyal összefüggésben 12-en vesztették életüket"

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. 

Arra is kíváncsiak lettünk volna, hogy területi elosztásban mely megyékben volt a legtöbb fertőzött, és nem csupán az ORFK-t, de a Honvédelmi Minisztériumot is kerestük, hogy megtudjuk, a katonák tekintetében hogyan alakult a fertőzöttek száma és hányan hunytak el. Ezekre a kérdéseinkre azonban több heti próbálkozás után sem kaptunk választ.

(Kiemelt kép: Rendőrök járöröznek a Vörösmarty téren a kijárási tilalom alatt Budapesten, 2020.december 17-én. Fotó: 168.hu | Dimény András)