Házkutatás a szocialista polgármesternél - Polt emberei Zuglóban kutakodnak

Horváth Csaba egyelőre nem tudja, mit keresnek pontosan.

2022. február 23., 10:51

Szerző:

Házkutatás zajlik a zuglói polgármesteri hivatalban és a kerület parkolásért is felelős cégénél. Horváth Csaba, a kerület polgármester Facebook-bejegyzésben közölte, hogy szerdán reggel jelentek meg az ügyészség munkatársai a hivatal és cég mellett otthonában is megjelentek.

Mint írja, az eljárás pontos okát egyelőre nem ismerjük, de mindenben együttműködünk az ügyészséggel. „Amint többet tudunk, tájékoztatjuk a közvéleményt” – jelentette ki a polgármester.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki ebben a körzetben indul a választásokon, azt írja közösségi oldalán, hogy számított rá, hogy ez be fog következni, ugyanis a SYS IT Services Kft-t érintő nyomozásnak lehetnek ellenzéki önkormányzatokat érintő szálai is. Ez az a cég, amellyel Tarlós István főpolgármestersége idején kötöttek szerződést a BKV informatikai rendszerek üzemeltetésére.

A 444 szerint a SYS-csoporthoz köthető személyekre tavaly csapott le a NAV, és bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoznak. A gyanú szerint a több mint 30 cégből álló számlagyár 19 milliárd forint áfáját tüntette el fiktív számlákkal. Az akcióra egy nappal azután került sor, hogy Pintér Sándor korábbi belügyes államtitkára, Tasnádi László átvette az üzletet.

Hívtuk Zugló polgármesterét, amint válaszol, frissítjük a cikkünket.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.