Hidegfront – Már havazik is

Az erős szél, az eső és a lehűlés mellett megérkezett hazánkba a havazás is. 

2023. március 27., 14:27

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk: erős széllökések veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki hétfőre négy vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az metorológia szolgálat egyútta jelentős csapadékra és lehűlésre is figyelmeztetett. Mint írták: Kiadós – vagyis 24 óra alatt több mint 30 milliméter – csapadék várható Fejér és Tolna vármegyében. Emellett hétfőn napközben a Tiszántúlon, illetve a délnyugati területeken lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyekhez apró szemű jég, erős, viharos kifutószél és intenzív csapadék társulhat. Az Északi-középhegység szélvédettebb részein hétfő este a gyorsan fagypont alá csökkenő hőmérséklet hatására a napközben leesett esővíz lefagyhat.

A csapadék és a lehűlés azonban egy másik légköri jelenséggel is szolgált. A Kékestetőre kihelyezett élő webkamera képein azt látni, hogy elkezdett havazni Magyarország legmagasabb csúcsán:

(Havazás a Kékestetőn 2023. március 27-én. Fotó: képernyőkép a Kékestetőre kihelyezett webkamera felvételéből.)

 

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.