Három, Márki-Zayhoz köthető személyre fókuszál a róla készült 80 oldalas anyag

A Jelentés című 80 oldalas anyag nem tartalmaz olyan új információt, ami kompromittáló lenne Márki-Zay számára.

2021. október 25., 16:56

Szerző:

„Jelentés” címet viselő, 80 oldalas anyagot állítottak össze Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt múltjának esetlegesen kompromittáló részleteiről – ezt ő maga közölte, és állítása szerint a dosszié a Fideszben készült, majd ők adták át a DK-nak, amely együttműködése jeléül továbbadta neki. A 80 oldalas dokumentumot a HVG átnézhette, de szerintük abban nincs olyan információ az ellenzéki politikusról, ami hátrányosan befolyásolná politikai pályafutását. A portál szerint az ügy „inkább tűnik elterelő akciónak, politikai gumicsontnak, mint komoly lejáratásnak.”

A 80 oldalas dokumentumban Márki-Zay Péter mellett 3 személy neve tűnik fel igen gyakran: 

  • felesége, Vincze Felícia,
  • H. György, az Országos Bábaszövetség volt szóvivője,
  • R. Tibor.

A feleségéről főként azokat a már 2-3 évvel ezelőtt a kormánypárti sajtóban megjelent vádakat lehetett megtalálni, amelyek a szülésznő vállalkozásának pénzügyeit boncolgatták, valamint Vincze Felíciát összefüggésbe hozták otthonszüléssel világra hozott csecsemők későbbi halálával.

H. Györggyel kapcsolatban szintén nem új információkat részleteztek. Az információk szerint H. György Márki-Zay feleségét anyagilag támogatta kanadai tanulmányai idején. Erről már évekkel ezelőtt például maga Márki-Zay Péter is beszélt a róla készült portrékötetben. A dokumentum azonban más összefüggésben, egy részben közvetve általa tulajdonolt pénzügyi vállalkozás, a Kódexpress Élet- és Nyugdíjbiztosító 2000-es évek elejei felfüggesztésével kapcsolatban is emlegeti H.-t, úgy, mint aki „MLM-rendszerű piramisjátékot” folytatott befektetői pénzeket gyűjtve, és az anyag megállapításai szerint ebben Márki-Zay is részt vett, mint az „MLM-hálózat fiatal kádere”. A dokumentum azt is állítja, hogy az ügynökhálózat kiemelten hatékony „pénzgyárként" működött, ráadásul „a begyűjtött pénzeszközök elpárologtak".

A harmadik személyről, R. Tiborról azt írták, hogy az MLM-hálózatból befolyt pénzt segített „csendesen" befektetni Márki-Zaynak – részben külföldön, részben egy hódmezővásárhelyi cégbe.

A HVG cikkjének megjelenése után nem sokkal Márki-Zay Péter is nyilvánosságra hozta a 80 oldalas dokumentumot, viszont kicenzúrázták a szövegből a megítélésük szerint személyes, szenzitív adatokat tartalmazó részeket.

(Kiemelt kép: A Jelentés 20. oldala Márki-Zay Péterről. Forrás: https://markizaypeter.hu/ )

 

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.