Három, Márki-Zayhoz köthető személyre fókuszál a róla készült 80 oldalas anyag

A Jelentés című 80 oldalas anyag nem tartalmaz olyan új információt, ami kompromittáló lenne Márki-Zay számára.

2021. október 25., 16:56

Szerző:

„Jelentés” címet viselő, 80 oldalas anyagot állítottak össze Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt múltjának esetlegesen kompromittáló részleteiről – ezt ő maga közölte, és állítása szerint a dosszié a Fideszben készült, majd ők adták át a DK-nak, amely együttműködése jeléül továbbadta neki. A 80 oldalas dokumentumot a HVG átnézhette, de szerintük abban nincs olyan információ az ellenzéki politikusról, ami hátrányosan befolyásolná politikai pályafutását. A portál szerint az ügy „inkább tűnik elterelő akciónak, politikai gumicsontnak, mint komoly lejáratásnak.”

A 80 oldalas dokumentumban Márki-Zay Péter mellett 3 személy neve tűnik fel igen gyakran: 

  • felesége, Vincze Felícia,
  • H. György, az Országos Bábaszövetség volt szóvivője,
  • R. Tibor.

A feleségéről főként azokat a már 2-3 évvel ezelőtt a kormánypárti sajtóban megjelent vádakat lehetett megtalálni, amelyek a szülésznő vállalkozásának pénzügyeit boncolgatták, valamint Vincze Felíciát összefüggésbe hozták otthonszüléssel világra hozott csecsemők későbbi halálával.

H. Györggyel kapcsolatban szintén nem új információkat részleteztek. Az információk szerint H. György Márki-Zay feleségét anyagilag támogatta kanadai tanulmányai idején. Erről már évekkel ezelőtt például maga Márki-Zay Péter is beszélt a róla készült portrékötetben. A dokumentum azonban más összefüggésben, egy részben közvetve általa tulajdonolt pénzügyi vállalkozás, a Kódexpress Élet- és Nyugdíjbiztosító 2000-es évek elejei felfüggesztésével kapcsolatban is emlegeti H.-t, úgy, mint aki „MLM-rendszerű piramisjátékot” folytatott befektetői pénzeket gyűjtve, és az anyag megállapításai szerint ebben Márki-Zay is részt vett, mint az „MLM-hálózat fiatal kádere”. A dokumentum azt is állítja, hogy az ügynökhálózat kiemelten hatékony „pénzgyárként" működött, ráadásul „a begyűjtött pénzeszközök elpárologtak".

A harmadik személyről, R. Tiborról azt írták, hogy az MLM-hálózatból befolyt pénzt segített „csendesen" befektetni Márki-Zaynak – részben külföldön, részben egy hódmezővásárhelyi cégbe.

A HVG cikkjének megjelenése után nem sokkal Márki-Zay Péter is nyilvánosságra hozta a 80 oldalas dokumentumot, viszont kicenzúrázták a szövegből a megítélésük szerint személyes, szenzitív adatokat tartalmazó részeket.

(Kiemelt kép: A Jelentés 20. oldala Márki-Zay Péterről. Forrás: https://markizaypeter.hu/ )

 

 

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.