Hajszálon múlt a tragédia: videón egy Y megfordulás az autópályán

Vélhetően elnézte a lehajtót, azért egy különös manőverrel sikerült keresztben megállnia a sztráda közepén, majd visszafordult a kihajtó irányába egy autós az M3-ason.

2023. december 28., 18:54

Szerző:

Az autós fedélzeti kamerák elterjedésének köszönhetően egyre többször jelenik meg hír arról, hogy egyes sofőrök, mások egészségét és testi épségét fenyegetve tesznek meggondolatlan, balesetveszélyes műveleteket az utakon. Ezúttal is egy fedélzeti kamera rögzített egy kritikus helyzetet az M3-as autópályán szerdán.

A Bp-i Autósok közössége oldalán megjelent videóhoz azt írták, Debrecen felé tartottak, amikor egy Opel Corsa majdnem tömegkarambolt okozott, mert le akart menni a lehajtón, de túlment rajta és ahelyett, hogy a következő lehajtón folytatta volna útját, inkább Y megfordulást hajtott végre az autópályán.

„A tükröm szinte hozzáért a szalagkorláthoz, az hogy megúsztuk a balesetet, csak a vezetési tapasztalaton és szerencsén múlott” – írta a videót készítő autós.

(Képünk illusztráció / Piexabay)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.