Hadházy: „Orbán őrült mentora barbár háborút indított", ellenzéki tüntetés a közmédia épületénél

Elkezdődött a tüntetés.

2022. március 6., 17:27

Szerző:

Ellenzéki tüntetés kezdődött délután öt órakor a köztévé előtt az orosz propaganda elleni tiltakozásul. Az ellenzéki tüntetés miatt lezárták az MTVA két, főutca felőli bejáratát. A Kunigunda saroktól sarokig le van zárva. 

 
Korrupciós bűnszervezetet épített fel Putyin és Orbán is - mondta Hadházy Ákos, aki az első felszólaló az ellenzéki tüntetésen.

„Nem hagyjuk!" - skandálta a tömeg.

Ahol most tartunk, az már nem demokrácia, diktatúra, amelynek április 3-án véget kell vetnünk – tette hozzá Hadházy.

„Követeljük, hogy állítsák le az orosz propaganda sugárzását, és engedjék be az ellenzéket is a köztévébe, így ez nem szabad és nem tiszta választás".

Hadházy felhívta a figyelmet arra, hogy nekünk nem kell az életünket kockáztatni, nem kell fegyvereket fogni, csak fel kell vállalni magunkat. Azt mondta, mutassuk meg a megtévesztett honfitársainknak, hogy vagyunk – tette hozzá, és arra kérte az ellenzék szimpatizánsait, hogy menjenek el március 15-én és április 3-án, és mutassák meg, hogy le tudják váltani Orbán rendszerét.

„Két dolog között kell választani: Európa vagy Moszkva" - tette hozzá.

Volt egy dátum, amit nem nagyon szerettünk, április 4-e, a felszabadulás ünnepel, ugyanolyan cinikus, mint az, hogy msot nem háború, hanem különleges művelet van - mondta Hadházy. „Ha elzavarjuk őket, úgy érezhetjük, hogy az utolsó pillanatban elrúgtuk magunkat Moszkva halálos ölelésétől".

Szél Bernadett is arról beszélt, hogy a magyar és az orosz helyzet párhuzamos, a magyar választások sem lesznek már szabadok és tisztességesek, a Fidesz első követelése a rendszerváltás idején a pártoktól független, szabad közmédia volt, ehhez képest a lakosságarányosan a brit BBC-nél is többe kerülő magyar közmédia jól jelképezi azt a szörnyet, amivé a Fidesz vált egy demokratikus pártból.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint a közmédia ma csak az ellenzéktől független, Orbán Viktor pedig azzal, hogy „stratégiai nyugalomról” beszél a háborúban, csak azt árulja el mindenkinek, hogy fogalma sincs, mit kell tennie. A beszéd közben az MTV munkatársai kamerázni kezdték a tüntetést, amit a megjelentek füttyszóval fogadtak.

Varju László DK-s képviselő szerint az MTVA vezetői és dolgozói hazaárulók, akik gépfegyverként terjesztik az orosz propagandát minden háztartásba. Brenner Koloman az Országgyűlés jobbikos alelnöke szerint megbukott Orbán Viktor kétkulacsos politikája. Majd idézett egy kormányközeli biztonságpolitikai szakértőt, Nógrádi Györgyöt, aki azt mondta a köztévében, Ukrajna kezdte a háborút. A politikus szerint a közmédia és a kormány politikája is nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, példaként az orosz titkosszolgálatok egy vezetőjét említette, aki letelepedési kötvényt vásárolhatott.

Kanász Nagy Máté az LMP társelnöke arról beszélt, Georg Spöttle „ufó szakértőt” invitálták be a közmédiába a háború kapcsán, aki azt mondta, „az ukránok lépték át a vörös vonalat”, Vlagyimir Putyin valójában jogos önvédelemből cselekedett. A politikus szerint a közmédia a paksi bővítésnek is kritikátlan propagátora. Kanász Nagy Máté szerint fel kell tenni a kérdést, Vlagyimir Putyin esetleg a paksi bővítésen keresztül zsarolja Orbán Viktort azért, hogy lépjen ki a NATO-ból.

A momentumos Hajnal Miklós ifj. Lomniczi Zoltánt idézte, aki azonnal a putyini propagandát kezdte mondani a háború kapcsán a köztévében, az orosz agressziót relativizálta, ahogy a fideszes hazugságokkal teszi nap mint nap. Arról is beszélt, hogy ő azt az információt kapta, idén még azt az 5 percet sem kapják meg az ellenzéki politikusok, amit az előző választás előtt még megkaptak.

„Mocskos Fidesz!” – kezdte ezután skandálni a tömeg. Hajnal ezután megüzente az MTVA-nál dolgozó propagandistáknak, hogy: „Elvtársak, vége! Tovarisi konec!”

 Cikkünk folyamatosan frissül.

(Kiemelt kép: Dimény András/168)

 

 

 

16:24

Fa dőlt egy villamosra a főváros X. kerületében csütörtökön – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A mentők tájékoztatása szerint két embert könnyebb sérülésekkel kórházba vittek.

15:59

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz – közölte Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, a Pest megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

15:53

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte – írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.