Hadházy Ákos: Végtelenül unom, hogy folyton feljelentgetnek

A képviselő reagált a zuglói polgármester feljelentésére. 

2021. augusztus 18., 21:06

Szerző:

Korábban is írtuk, hogy Horváth Csaba feljelenti Hadházy Ákost, amiért nem kért bocsánatot a zuglói önkormányzattól. Az ügy előzménye, hogy független országgyűlési képviselő azt írta, hogy áron alul értékesít egy telket a kerület egy NER közeli vállalkozó számára. A képviselő most reagált a feljelentésre és azt írja, hogy semmi értelme nincs őt feljelenteni mentelmi joga miatt. 

Hadházy Ákos posztjában úgy reagál a feljelentésre: „ez mindig csak egy unalmas kommunikációs trükk, hiszen közben mindannyian jól tudják, hogy így nem fog bíróság elé kerülni az ügy és a feljelentett nem védheti meg magát, nem bizonyíthatja igazát.” Hozzátette, hogy magánvádas feljelentés esetén csak a bíróság kezdeményezheti a mentelmi jog felfüggesztését. A politikus úgy látja, hogy a zuglói önkormányzat kommunikációs szakemberei bénáznak az esettel kapcsolatban. 

Hadházy Ákos szerint a zuglóiak érdekét nem szolgálja az, hogy nyomott áron értékesítsen az önkormányzat egy értékes telket a Tiborcz István köréhez tartózó üzletember számára. Úgy véli, hogy Horváth Csaba reakciója csak egy unalmas kommunikációs trükk. A zuglói MSZP-s polgármester pedig úgy látja, hogy Hadházy Ákos valótlanságokat állít, megsértette a zuglóiak becsületét. Mindemellett pedig szét akarja verni az ellenzéki összefogást is. 

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos Fotó: Merész Márton)

Tartozásának rendezését és Európai Parlamenti mandátumának visszaadását követeli az MSZP Ujhelyi Istvántól az MSZP, aki vasárnap jelentette be, hogy kilép a pártból.