Hadházy köszöni, de nem csatlakozik Márki-Zay új pártjához

Márki-Zay Péter egy interjú során megemlítette, hogy szívesen látná Hadházy Ákost az alakuló pártjában. Hadházy elutasította a lehetőséget.

2023. január 10., 14:44

Szerző:

„Régi barátságunkra és az irántad érzett változatlan és őszinte megbecsülésre tekintettel próbálok nagyon udvariasan, de lényegre törően fogalmazni: minden ellenkező híreszteléssel szemben én nem kívánok részt venni az általad most bejelentett párt munkájában” – írta Hadházy Ákos, független képviselő a Facebookon.

Posztjában megjegyezte, hogy szerinte új pártot csak erős alapokon, széleskörű összefogással, megfelelő időben szabad elindítani. A politikus szerint „jelen pillanatban bármilyen párt alapításánál fontosabb ellenzéki feladat a valódi, tisztességes választások feltételeinek kivívása.”

Mindenki Magyarországa Néppárt

Ahogy korábban mi is megírtuk, Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) néven jegyzik be Márki-Zay Péter új pártját. Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje ezzel a párttal szeretne a 2024-es EP és önkormányzati választáson indulni.

A párt bejegyzési procedúrája legfeljebb hatvan napig tart, a pártalapítához legalább tíz személy szükséges. Márki-Zay nem árulta el, hogy kik a néppárt alapítói, csak azt mondta, hogy elsősorban nem hódmezővásárhelyi kötődésű személyekről van szó. A lap információi szerint a párt székhelye megegyezik a politikus hódmezővásárhelyi otthonának címével.

A toborzást csak a bejegyzést után kezdik el. Márki-Zay annyit mondott, hogy míg Hadházy Ákos önálló pályán mozog, azért szívesen fogadná, ha csatlakozna hozzájuk.

(Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.