Ez lehet Márki-Zay Péter új pártjának a neve

Az Index információi szerint Mindenki Magyarországa Néppárt néven jegyzik be Márki-Zay Péter új pártját, amivel a következő európai parlamenti és önkormányzati választásokon indulna.

2023. január 10., 10:39

Szerző:

Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) néven jegyzik be Márki-Zay Péter új pártját – írta az Index. Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje ezzel a párttal szeretne a 2024-es EP és önkormányzati választáson indulni.

A párt bejegyzési procedúrája legfeljebb hatvan napig tart, a pártalapítához legalább tíz személy szükséges. Márki-Zay nem árulta el, hogy kik a néppárt alapítói, csak azt mondta, hogy elsősorban nem hódmezővásárhelyi kötődésű személyekről van szó. A lap információi szerint a párt székhelye megegyezik a politikus hódmezővásárhelyi otthonának címével.

A toborzást csak a bejegyzést után kezdik el. Márki-Zay annyit mondott, hogy míg Hadházy Ákos önálló pályán mozog, azért szívesen fogadná, ha csatlakozna hozzájuk.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Mozgalom gyűlésén mond beszédet a Fővám téren, Budapesten 2021.10. 3-án. Fotó: Karancsi Rudolf / 168)

 

 

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.