Hadházy Ákos: a kínai vakcinabeszerzés lesz az egyik első ügy, amit meg kell vizsgálni

A politikus azt mondta, nehéz volt szemükbe nézni a panaszkodó idős embereknek, akik kínai oltást kaptak és nem védettek.

2021. július 3., 20:09

Szerző:

Hadházy Ákos nem először járt Zuglóban, de nem nagyon érzékeli, hogy a zuglóiak zaklatottak lennének amiatt, hogy ott indul el az ellenzéki előválasztáson. Ma is nagyon jól fogadták, ahogyan mindig is. Ami miatt a mostani kampány érdekes volt, hogy Hadházy Ákos független képviselő, akit a Momentum támogat az előválasztáson, de most mégsem Fekete-Győr Andrással járta a vidéket, hanem Márki-Zay Péterrel. A független képviselő kérdésünkre elmondta, ez nem okoz feszültséget sem a Momentum elnöke és közte, sem a két miniszterelnök-jelölt között.



Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter 2021. július 3-án. Fotó: Hadházy Ákos Facebook-odala 

„Én független vagyok, és nagyon hálás vagyok a Momentumnak, hogy megértették, mit akarok, és hogy támogatnak. Ugyanakkor az MMM nem párt, hanem egy mozgalom, amelynek az elnökségi tagja is voltam, és amely nem konkurense a Momentumnak. Nyilvánvalóan ugyanúgy tisztelem azt, amit mindketten képviselnek. Mert mindketten megértik azt, hogy a korrupcióval szemben a legkisebb kompromisszum is már megalkuvás. Amit én a zuglói indulással szeretnék jelezni és mondani, az nem más, minthogy csak akkor nyerhetjük meg a választást, ha az emberek el is hiszik rólunk, hogy változást hozunk. Természetesen beszéltem Fekete-Győr Andrással is. és nem volt ellenére. Nagyon jó, hogy nem vagyunk egyedül, természetes, hogy vannak versengő miniszterelnök-jelöltek, de az is, hogy sok mindenben egyetértenek” – mondta a 168-nak Hadházy Ákos.

 A független képviselő elmesélte azt is, hogy volt ma egy szívbe markoló élményük is.

„Odajött egy idős bácsi, és mondta, hogy borzasztóan utálja a maszkot, de neki viselnie kell, mert 18 ezer forintért megnézette a védettségét – kínaival oltották –, és kiderült, hogy nem védett. Mi folyton arról beszélünk, hogy a lopás mennyire káros. Nos, a kínai vakcinabeszerezés egyike lesz az első lépéseknek, amit ki kell vizsgáltatni, mert emberéletek vannak veszélyben. Ma már evidencia, hogy amikor Szijjártó egy személyben engedélyezte ezeket a vakcinákat, akkor úgy tette ezt, hogy tudatában volt annak, hogy a 60 év fölöttieknek senki nem vizsgálta a hatékonyságát sem Kínában, sem másutt. A kormánypárti politikus soha nem fog ilyen emberrel találkozni, mert nem fogják közel engedni hozzá. Elég megdöbbentő, amikor nekünk kell belenézni a szemébe ilyen idős embernek, aki tudja azt, hogy hiába a propaganda, nincs védettsége, de nem kaphat harmadik oltást sem” – mondta Hadházy Ákos.

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter Zuglóban. Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.