Gyurcsány trollkodott Orbán posztja alatt, ami a 15 éves őszödi beszédről emlékezett meg

Ki hol volt, amikor először hallotta az őszödi beszédet? – kérdezte Orbán. És te hol voltál, mikor a Fidesz szétlopta az egész országot? – kommentelt Gyurcsány. Megjelent az Elk*rtuk előzetese. 

2021. május 26., 13:28

Szerző:

Megérkezett az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról és a 2006 őszi eseményekről szóló politikai krimi, az ELK*RTUK első előzetese. A trailer elsőként az Index és a 888 YouTube-oldalára került fel – írja a 24.hu.

 

A filmet Kálomista Gábor producer cége gyártja 800 millió forintból, viszont színészeket nehezen találtak hozzá. Május közepén derült ki, hogy Mózes András és Bánovits Vivianne a film főszereplői, akiket Kálomista az általa vezetett Thália Színház társulatából kért fel (Bánovits 2017-ig volt tháliás, Mózes jelenleg is az).

A casting közben végig nagy volt a titkolózás a film körül, egyelőre azt sem tudni, hogy mikor és hol lesz a premier, de iparági berkekben egy ideje kering az a feltételezés, hogy a filmet a 2022-es országgyűlési választás előtt tervezik bemutatni – írta a portál.

15 év, nosztalgikus hangulat

Az őszödi beszéd 15 éve hangzott el Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök szájából, az évforduló több kormánypárti politikust is nosztalgikus hangulattal töltött el, köztük Orbán Viktor miniszterelnököt.

Orbán a Facebook-oldalán posztolt egy videót, amihez azt írta: „15 éve történt. Ki hol volt, amikor először hallotta az őszödi beszédet?”

A kommentelők között feltűnik Gyurcsány Ferenc is, aki azt írta: „És te hol voltál, mikor a Fidesz szétlopta az egész országot?”

 

 

A DK elnöke a 24.hu posztját is kommentelte, ami az előzetes megjelenéséről szólt. Azt írta: IMDb 2,6. A nemzetközi filmes oldal értékelésére utalt, egy Zs-kategóriás film pontszámát előlegezte meg a még be nem mutatott filmnek.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.