Gyurcsány válasza Orbánnak: cégvásárlásra bezzeg jut

Reagált Facebookon Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor pénteki szavaira.

2023. szeptember 30., 19:36

Szerző:

Mint az ismert, Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth Rádióban úgy fogalmazott, „nem engedheti meg magának a költségvetés a nyugdíjak egyébként törvény szerint járó megemelését.” Éppen ezért, a nehéz helyzetben most csak 3,5 százalékos évközi emelés lesz. Szavaira szombaton Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is reagált Facebookon. Azt írta,

„Nem ő döntött a tavalyi választás előtt mindenféle extra kedvezményről és juttatásról? Ugyanakkor megengedhette magának a költségvetés az egyébként veszteséges Vodafone megvásárlását, és éppen mostanában tettek ajánlatot a ferihegyi repülőtér megvásárlására. (...) 

,,Aztán tudjuk, hogy nem engedheti meg magának a költségvetés a tanárok fizetésemelését, a minimális nyugdíj és a családi pótlék emelését sem. Ránk, emberekre nem jut. Jár, de nem jut. Cégvásárlására persze van pénz. Ugye kinek mi a fontosabb” – tette még hozzá.

A DK elnöke múlt héten pénteken jelentette be, a gazdagok megadóztatásával, és igazságos újraelosztási rendszerrel kampányolnak majd a 2024-es EP- és önkormányzati választások előtt.

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc a DK kongresszusán. Forrás: Facebook)

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.