Győrfi Pál lebukott, de megígérte, hogy többé nem tesz ilyet

Győrfi Pál beismerte, nem először parkolt tilosban, de azt mondja, tart a sorompós parkolóktól, ezért szabálytalankodott.

2024. március 13., 09:46

Szerző:

Győrfi Pál az egészséges életmód híve, szabadidejében szeret futni, ám most olyat tett, amire semmi szükség nem volt, ráadásul valaki vagy valakik bizonyítékokat is gyűjtöttek ellene. Mint kiderült, tilosban parkolt szolgálati autójával, amíg futni ment a Margitszigeten. Leleplezője az RTL Híradóhoz küldte el a felvételét, amit a csatorna igyekezett is mielőbb a nagyközönség elé tárni. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elismerte, hogy általában nem a fizetős parkolóban áll meg, amikor hetente többször futni megy. Azt mondta, sajnálja, hogy szabálytalankodott, ezután ő is a sorompós parkolóban hagyja majd az autóját.

Sokan járnak autóval a Margitszigetre, hogy a futókörön teljesítsék a maguk által megszabott távot. Az autósok egy sorompóval lezárt területen hagyhatják a járművüket, a parkolási díj nem olcsó, óránként 600 forintot kell fizetniük. A fizetőparkolótól alig egy percnyi sétára található egy murvás terület, ott nem kell fizetni a parkolásért. Igaz, megállni sem szabad – olvasható a cikkben.

Győrfi Pál azt mondta, hetente két-háromszor fut, ezt közösségi oldalain meg is osztja, hogy pozitív példát mutasson az embereknek. Azt is elismerte, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy a lezárt területre parkolt, de megígérte, hogy a jövőben nem fog ott parkolni.

A bizonyító erejű felvételem látható, hogy bár tábla tiltja még a behajtást is a területre, épp ott parkolt március 7-én reggel az Országos Mentőszolgálat egyik autója. A videón az is látszik, hogy a futókörről lekanyarodva Győrfi Pál száll be az autóba. Az RTL szembesítette tettével a mentőszolgálat szóvivőjét, aki nem tagadott semmit. 

Győrfi Pál fél a sorompóval lezárt helyektől

„Ezen a helyen, ahol most állunk, valóban én parkoltam fél órán vagy talán negyven percen keresztül, amíg futottam egy szigetkört. És tudom, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak. Úgy tisztességes, ha ezt személyemben vállalom” – mondta utólag Győrfi a helyszínen készített interjúban. Azt ígérte, ezután ő is a fizetős megállóhelyet használja majd, bár fél a sorompóval lezárt parkolóktól. 

Ahogy sokan a liftbe nem szeretnek beszállni, úgy ő a sorompós parkolóktól tart, mert volt egy rossz élménye korábban, amikor nem tudott kijutni egy ilyen területről.

„Nem védekezni akarok ezzel” – tette hozzá.

Győrfi Pál az utóbbi időben sokat fogyott. A szóvivő 2020-ban jelentős átalakuláson ment keresztül, két hónap alatt 15 kilótól szabadult meg. Az alacsony kalóriatartalmú diétát a pandémia miatt szakította meg, hiszen úgy érezte szüksége lesz az erejére, és a kifogástalan immunrendszerre, ebben a nehéz időszakban.

Most azonban úgy tűnik ismét fogyott, sőt nagyon sportos a testalkata, melyhez minden bizonnyal hozzájárult az is, hogy a Margitszigetre jár futni.

(Kiemelt kép: Győrfi Pál / Instagram)