A győri polgármester papagájai vigyázzák a 24 milliárdos élménypark gyerekrészlegét

A közismerten papagájbolond győri polgármester, Dézsi Csaba András két házi kedvence, Gerzson és Panka lett a csúcsdísze a 24 milliárdos vízi élménypark gyerekcsúszdáinak.

2023. május 18., 19:54

Szerző:

Kedd este a „Győr összefog” elnevezésű Facebook-csoportban jelent meg egy videó, ami arról tudósított, hogy egy daruval telepített papagájfigura landol a vízi élménypark területén.

Másnap már ugyanebben a csoportban egy fotót is közzétettek, hogy a pajkosan felhasznált madárfigura a polgármester, Dézsi Csaba András elé érkezik – szúrta ki az ugytudjuk.hu. A több egzotikus papagáj tulajdonosaként is ismert Dézsi polgármester feleségével a Papagájmentő Alapítvány egyik alapítója, és ha kell, személyesen vonul ki szökött papagájokat befogni – írta a portál.

A városvezető gyerekkönyveket is ír saját papagájairól, például Gerzsonról és Pankáról, melyek most szoboralakban is boldogítják az utókort.

A volt strand helyén épülő vízi élménypark felépítése 21-24 milliárd forintba került. Eredetileg 8 milliárdból tervezték, de a szolgáltatások bővülésével háromszorosára bővült a költségvetése is.

(Kiemelt kép: Dézsi Csaba András üdvözli s papagájáról készült szobrot az új vízi élménypark területén. Fotó: HR-Daru Facebook-oldal)