Zajlik a szavazatszámlálás, egyelőre a fideszes polgármester-jelölt vezet Győrben

2020. január 26., 19:58

Szerző:

Este 19 órakor zárultak az urnák Győrben, befejeződött az időközi polgármester-választás. A valasztas.hu adatai szerint, a szavazatok 84,38 százalékos feldolgozottsága mellett Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje vezet a szavazatok 56,13 százalékával, míg a teljes ellenzéki összefogás jelöltje, Pollreisz Balázs 39 százalékon áll.

A választáson a győri választópolgárok 41,59 százaléka jelent meg, ami kevesebb, mint tavaly október 13-án, amikor még a később szexbotrányába belebukott, akkor még fideszes Borkai Zsolt nyerte a polgármester-választást. Az időközi választás azért kellett kiírni, mert a botrány után Borkai lemondott tisztségéről. Az ellenzék pártjai, az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum egyaránt a szocialista Pollreisz Balázs mögé állt be az új választásra, míg a Fidesz-KDNP az egyik győri önkormányzati képviselőjét, a közismert helyi orvost, Dézsi Csaba Andrást támogatta. Rajtuk kívül még négy jelölt indult, de egyikük sem érte el a jelenlegi feldolgozottság alapján a 3 százalékos szavazati arányt sem.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.