Majdnem 20 milliárdért, szokás szerint a becsült árnál drágábban épít vízi élményparkot Győrben Mészáros Lőrinc és partnere

2020. június 16., 20:17

Szerző:

A Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., valamint az Euro Generál Zrt. építheti meg a győri vízi élményparkot, nettó 19,6 milliárd forintért – írja a uniós közbeszerzési közlönyben megjelentek alapján a Napi.hu.

A becsült ár eredetileg nettó 18,5 milliárd forint volt.

A Fürdő téren megépülő vízi élménypark része lesz a felújított 8 termál- és gyerekmedence (1 278 négyzetméter vízfelülettel), ez bővül ki a vízi élményparkkal. Lesz a komplexumban még egyebek mellet egy új uszoda és egy tanmedence is.

Az Euro Generál részben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. tulajdonában van – emlékeztet a portál.

Ez ugyanaz a cég, amely egymilliárdért, azaz ezermillió forintért épít meg

egy tanuszodát

a Győr és Pápa közöt félúton fekvő Téten. A városi rangú településen nagyjából négyezer ember lakik.

 

 

10:47

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 millió forint bírságot szabott ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB Bankra, egyebek közt az ügyfeleknek nyújtott befektetési tanácsadás gyakorlatához, egyes értékpapírok nyilvántartásához, a bennfentes kereskedelem lehetőségét megakadályozó szűrőrendszerhez kötődő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését, az MNB közleménye szerint.