Kiengedték a börtönből Gyömrő korrupcióval vádolt polgármesterét

Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere most bűnügyi őrizetbe kerül, 21 embert gyanúsítanak összesen az őt is érintő korrupciós ügyben.

2023. március 10., 09:51

Szerző:

Távozhatott a börtönben töltött előzetes letartóztatásából Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere. A Magyar Nemzet névtelen forrásokra hivatkozva arról írt, a költségvetési csalással vádolt városvezetővel az illetékes bíróság közölte, végleges végzéssel bűnügyi őrizetbe helyezték át, ami azt jelenti, hogy hazamehet, de szabadon azért nem engedik, házi őrizetbe került.

Gyenes ügyében bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomoz a rendőrség.

Ennek során Gyenes még 2022 szeptemberében, öt társával együtt került előzetesbe. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatja le a nyomozást, ennek már 21 gyanúsítottja gyűlt össze.

A Magyar Nemzet ezzel párhuzamosan egy másik feljelentésről is említést tett, amelyben „egy magánszemély feljelentése után a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a polgármestersége idején állami finanszírozással telepített, ám a mai napig nem jól működő napelemparkok ügyében”.

Gyenest évekkel ezelőtt a Szegedi Ítélőtábla már bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás és magánokirat-hamisítás bűntette és vétsége miatt, ekkor két év felfüggesztettet kapott. A számlagyárról szóló perben hetedrendű vádlott volt. Gyömrő képviselőtestülete ezek után eljárást indított ellene 2019-ben, méltatlanság miatt, de mindezek ellenére 2019 őszén ismét újraválasztották pozíciójára, amelyben így maradhatott.

Gyenes még az ügy előtt sem volt mentes a botrányoktól. 2014-ben jelentek meg róla képek a Blikkben, amelyeken fehér port szív fel egy meztelen nő testéről. 

(Kiemelt kép: Gyenes Levente gyömrői polgármester. Képernyőfotó. Forrás: SignalTV)