Gyanús kormánypárti kötődés vagy lejáratás?

Fricsovszky-Tóth Péter, az ellenzéki összefogás Pest megyei 7. számú országgyűlési egyéni választókerületének vecsési jelöltje Fiala János kérdéseire válaszolt a Keljfeljancsiban

2022. március 1., 13:49

Szerző:

Előre megtervezetten, dokumentummal igazolható módon, forgatókönyv mentén léptek fel vele szemben. Erősen kifogásolta a másik fél vele szemben tanúsított magatartását. Megjegyezte: Hegymegi István a közelmúltban számos rendezvényen provokatívan, félelemkeltő módon lépett fel vele szemben. Mint civil jelölten más módon „nem találnak fogást”, ellenfele pedig „rendszeresen egyeztet fideszes képviselőkkel a térségben”. Állítását, mely szerint a gyáli politikus szorosan kötődik a kormánypárthoz, a helyben folytatott alvállalkozói tevékenységével magyarázta: „fideszes beszerzésekből” „elég komoly bevételei” származnak. A DK-s önkormányzati képviselő és „társai” részéről folyamatosan inzultálták, de ez volt az első alkalom, amikor tettlegességre került sor. A vasárnapi esetnek volt előkészülete, olyan dokumentummal rendelkezik – ez egy Facebook-bejegyzés –, ami szerint volt olyan forgatókönyv, amely alapján a szóban forgó rendezvényen gyaníthatóan „aktivizálni fogja magát” ellenfele. Fricsovszky-Tóth ezt a bejegyzést a rendőrségnek is rendelkezésére bocsátja, módosítva így a vasárnap történtek kapcsán korábban tett vallomását.

Hegymegi István állításával szemben az ellenzéki összefogás pártjai kérték fel, nem fordítva, és cáfolta, hogy a hat ellenzéki párt részéről létezne olyan nyilatkozat, mely szerint nem értettek volna egyet a jelölésével.

A „homályos” előéletét kifogásoló támadásokkal kapcsolatban a vecsési politikus kérdésre válaszolva elmondta: tíz éven keresztül egy flottakezelő cégnél dolgozott a lízing/bank szektorban, ezt követően informatika- és vállalatirányítási modulok értékesítésével foglalkozott. Hegymegi abban az időben az ellenzéki összefogás pártjainak címezve etikai beadványt nyújtott be vele szemben. Megvizsgálva a beadványt, a 2021-es előválasztás lebonyolítását végző Országos Előválasztási Bizottság felmentette Fricsovszky-Tóthot, az erről szóló határozatot a feljelentőnek is kikézbesítették. Az előválasztás idejére visszavezethető feszültségről szólva Fricsovszky-Tóth hozzátette, ellenfele kormánypárthoz fűződő viszonya okán, párthovatartozása ellenére, nem sorolható az ellenzékhez.

A fórum helyszínéül szolgáló gyáli művelődési házba Fricsovszky-Tóth félórával a meghirdetett kezdés előtt érkezett, feltűnt, hogy a már az épület külső teraszán tartózkodó Hegymegi István arra várt, hogy „elkezdhesse a szokásos provokációt”. Fricsovszky-Tóth odalépett hozzá, és „korrekten, de határozottan” kifejezte nemtetszését azzal a lejárató hadjárattal kapcsolatban, amelyet az elmúlt nyolc hónapban állítása szerint vele szemben folytattak a térség valamennyi településén. Állítása szerint ő számos alkalommal felajánlotta a párbeszéd lehetőségét, míg „fideszes provokatőr” politikustársáról ugyanez nem volt elmondható.

Az arcán látható sebről, - a szeme alatt „felszakadt az arcbőr” -, a fórumot követően a Merényi Gusztáv Kórházban készült lelet is tanúskodik az affér „egyetlen ütésének” nyomairól: Fricsovszky-Tóth elmondása szerint közvetlenül ezt megelőzően eltolta magától Hegymegi Istvánt, aki „végtelenül undorító módon” leköpte. Nem tudta, hogy Hegymegi balkezes, „támadója” jobb karját megtartva tolta el magától, majd a „méltatlan és szomorú” esemény betetőzéseként előbb említett személy a szabadon maradt kezével egy „elég komoly egyenest” mért Fricsovszky-Tóth fejére. A vecsési országgyűlésiképviselő-jelölt, kilépve a „mérhetetlenül megalázó helyzetből”, az ütést nem viszonozta, lényegesnek tartotta elmondani, hogy a kettejük közötti fizikai atrocitást több, a Fideszhez köthető médium, tévesen tulajdonította verekedésnek.