Gulyás Gergely magabiztos győzelmet vár, de kétharmadot nem

Gulyás a 168 kérdésére azt is elmondta, mi lesz, ha kevesebb lesz az érvényes szavazat a népszavazáson, mint érvényes.

2022. április 3., 20:05

Szerző: ,

Magabiztos győzelmet várok, de nem kétharmadot – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormánypártok eredményváróján újságírói kérdésre.

Elmondása szerint ő és a miniszterelnök is egyetértett abban, hogy száz mandátummal már lehetne kormányozni. Arra a kérdésre, hogy a mandátumvesztés üzenet lenne-e a kormánypártoknak, Gulyás elmondta, ha több szavazatot kapnak, az erősebb felhatalmazást jelent, de az ellenzéki összefogás miatt meg van a lehetősége, hogy kevesebb mandátumot jelent. „Az ellenfélhez mérjük magunkat” – jelentette ki.

A miniszter szerint a 2014-es győzelemnél több szavazatot fognak kapni, de abban is bíznak, hogy elérik a 2018-as szintet, vagy meg is haladják.

A 168 is kérdést tett fel a miniszternek arról, mit fognak szólni, ha több lesz az érvénytelen szavazat a népszavazáson, mint az érvényes. Gulyás erre válaszul kijelentette, ebből azt a következtetést vonnák le, hogy a baloldal üzenetével több embert tudott mozgósítani és többen értettek egyet, mint a kormánypártok.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely a Fidesz eredményváróján a Bálnában - Fotó - Dimény András / 168.hu)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.