Gulyás Gergely a Pegasus-botrányról: Minden államnak megvannak a maga módszerei a titkos információszerzéshez

A miniszter egy osztrák lapnak adott interjút.

2021. november 15., 19:39

Szerző:

Gulyás Gergely az osztrák Kuriernek adott interjút, amelyben többek között Magyarország oltáspolitikájáról is nyilatkozott, írja a 24.hu. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint

„Magyarországnak van fegyvere a koronavírus-járvány ellen, az oltás, és a munkáltatók kötelezhetik a munkavállalókat ennek felvételére”.

Gulyás ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy milyen intézkedésekkel védekezik Magyarország, ahol a koronavírus-helyzet jóval súlyosabb, mint Ausztriában. 

„Az állam is munkaadónak minősül, így mi is jó példával jártunk elöl” 

– tette hozzá.

Márki-Zay Péter brüsszeli látogatásával és választási esélyeivel kapcsolatban Gulyás Gergely közölte:

„Ez egy belpolitikai döntés, amelyet Magyarországon kell meghozni, nem uniós szinten.”

A Pegasus-botrányról elmondta, államtitoknak minősülnek a a hatóságok információgyűjtési módszerei, továbbá „minden állam rendelkezik a titkos információgyűjtéshez szükséges eszközzel. A nyugati média viszont szívesebben ír rosszat Magyarországról, mint más országokról.”

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely. Fotó: Merész Márton / 168.hu)

18:37

Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.