Gázolt a vonat

Elgázolt egy embert a vonat Badacsonytomaj és Badacsonytördemic között, a helyszínelés ideje alatt nem közlekedhetnek a vonatok az érintett szakaszon – közölte a Mávinform vasárnap este.

2022. október 16., 21:22

Szerző:

Azt írták, hogy a Déli pályaudvarról Tapolcára tartó sebesvonat Badacsonytomaj és Badacsonytördemic-Szigliget állomás között gázolt el egy embert. 

A két állomás között a helyszínelés ideje alatt nem közlekedhetnek a vonatok, a vonatpótló buszos közlekedést szervezik. 

Közölték azt is, hogy az észak-balatoni vonalon megnő az esti vonatok menetideje.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.