Kirabolták Gattyán Györgyöt

Internetes csalóknak sikerült kijátszania Gattyán Györgyöt, Magyarország negyedik leggazdagabb emberét.

2023. szeptember 5., 11:27

Szerző:

A Blikk úgy tudja, a rendőrség több személy ellen is eljárást folytat, miután azok sikeresen megcsapolták Gattyán György bankkártyáján lévő összeget, mintegy 50 millió forinttal károsítva meg őt.

A lap szerint lassan fél éve folyik a nyomozás. Az eddigi adatok azt mutatják, hogy az üzletember bankkártyájának adatait egy internetes vásárlás során szerezhették meg a bűnözők.

Gattyán egyik munkatársa rendelt interneten eszközöket, pipereholmikat, a számla kiegyenlítésekor pedig a főnöke kártyájának adatait használta – mondta a Blikk névtelenséget kérő forrása. A hölgynek felhatalmazása volt az adatok megadására, így a jelek szerint őt nem terheli felelősség.

Ám éppen ennek a vásárlásnak a következményeként egy magyar és ukrán bűnözőkből álló csoportnak sikerült hozzáférnie a számlához, amiről 50 millió forintnyi összeget emeltek le. Ezt észlelve érkezett feljelentés a rendőrségre. A Blikk úgy tudja, pénzmosás alapos gyanújával indult nyomozás. A bűnszervezet több feltételezett tagját sikerült azonosítaniuk a nyomozóknak, sőt, őrizetbe vételekre is sor került.

Gattyán György a LiveJasmin elnevezésű szexkamera-szolgáltatás alapítója, akinek a vagyonát 366 milliárd forintra becsülik, ezzel az ország negyedik leggazdagabb embere. Bár 2021 novemberében bejelentette, hogy miniszterelnök-jelöltként indul a 2022-es országgyűlési választásokon a Megoldás Mozgalom elnevezésű párt alapítójaként, a támogatottságuk alig egyetlen százalék volt.

(Kiemelt kép: Gattyán György politikus, üzletember interjút ad a 168.hu-nak Budapesten, 2022. február 4-én. Fotó: Karancsi Rudolf)

 

A pedagógus teljesítményértékelést először 2024. szeptember 1-je és 2025. június 30-a közötti időszakra kell elvégezni, amelynek eredményeként a munkáltatók 2025. szeptember 1-jével állapíthatnak meg módosított illetményt. Értékelik azt is, mennyire megbízható a munkavégzés, a pedagógus betartja-e a határidőket, illetve „szabály- és normakövető”, valamint etikus magatartást tanúsít-e, megfelelően motivált, elkötelezett-e.