Meglepő lépésre szánta el magát a pornómilliárdos Gattyán György

A közösségépítés területén.

2022. március 18., 13:05

Szerző:

A Gattyán György milliárdos által, részben saját cégbirodalmára alapozva gründolt, több fideszes kapcsolódási ponttal rendelkező Megoldás Mozgalom pénteki közleménye szerint megjelent a szervezet MEMO nevű applikációja, amiben egy Bitcoinhoz hasonló digitális pénzt, E-Forintot (EFT) lehet gyűjteni, írja a Telex.

A MEMO közleménye szerint az EFT „első körben” közösségépítő erővel bír, de „később” a „tervek szerint” „akár” valódi fizetőeszköz is „lehet”, írja a lap. A valódi kriptovalutákra tehát abszolút nem hasonlít még.  

Ez a közösségépítő funkció a Megoldás Mozgalom szerint úgy néz ki, hogy minden, az applikációba beszervezett ember után a meghívást küldő 1000 EFT-t kap, de „az első gyűjtögetők” között a párt kisorsol majd – közelebbről nem részletezett – „okos nyereményeket is”.

(Kiemelt kép: Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)