Galla Miklós: Abbahagyom a meztelenkedést, ha visszakapom a Karinthy-gyűrűt

A humorista öt hónapja abban a hitben élt, hogy övé a díj. 

2021. június 15., 16:25

Szerző:

Sokakat túlzottan meghökkenthettem a meztelenkedésemmel, amiért elnézést kérek, de a Karinthy-gyűrűmet kérem vissza – mondta Galla Miklós humorista az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.  

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az MTVA visszavonta a Galla Miklós számára még februárban odaítélt, kiemelkedő humorista tevékenysége elismeréséért járó Karinthy-gyűrűt, arra hivatkozva, hogy viselkedése nem egyeztethető össze a közmédia szellemiségével. Később kiderült, hogy Gallától azért kérték vissza a díjat, mert egy előadáson a kollégák megdöbbenésére elővette a nemi szervét, és felhúzta rajta a bőrt. 

A humorista szerint azonban valójában más állhat a döntés hátterében, egészen pontosan az, hogy az a hír terjedt, hogy beállt Karácsony Gergely mozgalma mögé. Ezt Galla Miklós határozottan visszautasította, és álhírnek nevezett minden erről szóló hírt. Véleménye szerint a sors igazi fintora, hogy ő, aki sosem politizált, politikai okokból nem kapja meg az életpályájának járó elismerést.

Miután kiderült, hogy nem csatlakozott a főpolgármester mozgalmához, utána jött az MTVA részéről egy új indoklás, ahol már konkrétan megnevezték, hogy a meztelenkedés miatt vonják vissza tőle a díjat. Véleménye szerint azonban a művészetnek része a meztelenség. A rendezvényen ott volt egy fotóművésznő, aki előadóművészként fotózta Galla Miklóst – ebből jött létre szerinte a „művészi testábrázolás”.

Arra a kérdésre, hogy miért határolódnak el tőle a Kretén színpados kollégái, a humorista nem tudott választ adni, azonban megjegyezte: a színésztársak a színpad mögött voltak, így nem is láthatták a produkciót. 

Galla elismerte, sokakat túlzottan meghökkenthetett ezzel a produkciójával, amiért elnézést kért. Azonban ennek ellenére úgy gondolja, kiérdemelte az elismerést csaknem 40 éves pályafutásával. „Öt hónapig abban a hitben éltem, hogy megkapom ezt a díjat. A 2021-es Karinthy-gyűrű az enyém” – mondta, majd hozzátette, többet nem fog meztelenkedni.

(Kiemelt kép: Galla Miklós Facebook-oldala)