Fotó: beletrollkodott a Momentum a kormány emojis plakátjaiba

A kormány járványkezeléssel kapcsolatos mulasztásaira és a Fidesz korrupciógyanús ügyeire kívánják felhívni a figyelmet.

2021. július 12., 13:20

Szerző:

Nagyjából egy hete indította el a kormány az emoji-s plakátkampányát, ahol rendkívül leegyszerűsített módon próbálják átadni a választóknak, mit kell gondolni az adott kérdésről. A plakátok nagy port kavartak a magyar közbeszédben: a PDSZ mellett, Török Gábor politikai elemző és Orosz György humorista is reagált a kampányra – nem éppen elismerően.

Erre reagálva akcióba lendült a Momentum, és a tőlük megszokott módon úgy kívántak válaszolni a kormányzati kommunikációra, hogy a köztereken lévő plakátokra a Fidesz korrupciógyanús ügyeire és a járványkezeléssel kapcsolatos mulasztásaira kívánták felhívni a figyelmet. Donáth Anna, a párt EP-képviselője Facebook-bejegyzésében arról számolt be: a kormánynak azért volt szüksége a sokak szerint melegellenes módosításokkal ellátott pedofiltörvényre, valamint az „álkonzultációra", hogy elterelje a figyelmet a koronavírus-járvány tragédiájáról, az egészségügyi, szociális és gazdasági válságról, és a korrupcióról.

Emiatt az alábbi matricákat ragasztották fel a hirdetésekre: 

  • 30 ezer ember vesztette életét a járványban
  • Másfél évet kell várni egy csípőprotézisre
  • Az alapítványokon keresztül a Fidesz a saját zsebébe szervezi ki a nemzeti vagyont
  • A kormány 450 milliárd forintnyi hitelt venne fel a kínai kommunista Fudan Egyetemre
  • Koncesszióban árusítják ki Magyarország autópályáit

(Kiemelt kép: Momentum Mozgalom Facebook-oldala)

Üzenetnek és példának nevezte minden nyugati és keleti népnek a Kurultajt az Országgyűlés elnöke szombaton Bugacon, a rendezvény megnyitóján. Kövér László emellett hevesen ostorozta a nyugati világ „szellemi bérgyilkosait”, akik meg akarnak másokat fosztani hagyományaiktól és hitüktől.