Újraindult az előválasztás, megint lehet online regisztrálni

Az előválasztás folytatódik, az online rendszer lassan indult újra.

2021. szeptember 20., 09:18

Szerző:

Szeptember 18-án reggel kezdődött az ellenzéki miniszterelnökjelölti előválasztás első fordulója, amit pár órával az indulás után le kellett állítani, mert a szervezők elmondása szerint ismeretlen eredetű, külső terheléses támadás érte szervereiket. Az előválasztás hétfőn délelőtt indult újra, és két nappal tovább tartják a kiesett idő miatt.

Az ellenzéki pártok a hétvégi meghibásodásról közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben leírják, szerintük a kormány és személyesen, Orbán Viktor a felelős a terheléses támadásért. Ugyanakkor eddig nem mutattak be bizonyítékot ezen állításuk alátámasztására. „A hatalom megijedt attól, hogy az emberek szombat reggeltől tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett” – fogalmaztak.

„Az ügy kivizsgálása még tart, de az biztos, hogy nem az általunk használt szoftverrel volt probléma. A technikai hátteret megerősítettük, így már egy újabb, a szombatihoz hasonló támadást is ki tud majd védeni a rendszer” – nyilatkozta Hajdú Gergő, az aHang kampánykoordinátora.

A szervezők azt nyilatkozták, hogy hétfőn már megerősített informatikai rendszerrel indítják újra a szavazást.

Hétfőn reggel újraindult az előválasztás a helyszíni standokon, de online reggel fél tízkor még mindig nem lehetséges időpontot foglalni az előválasztás honlapján annak ellenére, hogy a szervezők azt ígérték, már hét órától újra lehet szavazni online.

(Kiemelt kép: szeptember 20-án újraindul az előválasztás, hétfő reggel már többen sorban állnak a sátraknál. Fotók: Adrián Zoltán / 168.hu)