Stop Orbán! Az egyesült ellenzék a kormányt látja a kibertámadás mögött

Az ellenzéki vezetők közös közleményt adtak ki, miután összeomlott az előválasztás informatikai rendszere. 

2021. szeptember 18., 18:39

Szerző:

Ahogy korábban is írtuk, ma reggel hekkertámadás érte az előválasztás informatikai rendszerét. Az online előválasztás emiatt szünetelt, majd egész napra felfüggesztették a szavazást. Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint a szavazás csak hétfő reggel fog újraindulni. Az ellenzéki pártok közös közleményben reagáltak a történtekre, "Stop Orbán!" felütéssel. 

 

„A hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az Előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett. Ám hiába indítottak támadást az intézmény informatikai rendszere ellen, innen is üzenjük nekik: tervük nem fog megvalósulni. A Karmelita kolostor urainak offenzívája csak ideig-óráig akaszthatja meg a munkát, a beavatkozás elhárítása után újult erővel folytatjuk a munkát. Hogy odafent még jobban megértsék, nyomatékkal üzenjük: Stop, Orbán!”

– áll a hatpárti ellenzéki összefogás pártelnökeinek közös közleményében.

A közleményben hozzáteszik, hogy minden szavazópolgárnak köszönik a részvételt az előválasztáson. Kiemelték, hogy hétfőn megújult erővel visszatérnek és újra várnak mindenkit a szavazósátraknál. Azt kérik a szavazóktól, hogy döntsék el ki lesz Magyarország következő miniszterelnöke. Ellenzéki politikusok egyébként külön-külön is reagáltak az előválasztás mai történéseire. Erről ebben a cikkben írtunk.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

 

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.