Folytatódik a tanárok vegzálása: most a Szent István Gimnázium van soron

Három tanár írásbeli figyelmeztetést kapott a tankerülettől, a diákok kockás ingbe öltözve próbálták megakadályozni a kézbesítést.

2022. október 4., 17:31

Szerző:

Tanáraik védelmében demonstráltak a Szent István Gimnázium diákjai kedd reggel. A diáktiltakozások jelképévé vált kockás ingbe öltözött diákok csendesen, békésen igyekeztek megakadályozni a tankerület képviselőit abban, hogy írásbeli figyelmeztetést adjanak át három tanáruknak – írja a 444.

Folytatódnak a retorziók

Azok a tanárok kaptak írásbeli figyelmeztetést, akik részt vettek a polgári engedetlenségi mozgalomban. A diákok aggódnak, hogy három tanáruk a legjobb esetben is írásbeli figyelmeztetésben részesülhet a tiltakozás miatt, amely után akár fel is mondhatna nekik a tankerület, ha folytatnák a tiltakozást. A hírre már hétfőn szervezkedésbe kezdtek a diákok, megbeszélték, hogy kockás ingben találkoznak az aulában, hogy megakadlyozzák az Istvános tanárok elbocsátását. 

A 444 tudosítója szerint tankerület munkatársai valóban megérkeztek kedden az iskolába, hogy kézbesítsék a leveleket a tiltakozó tanároknak. 

(Kiemelt fotónk illusztráció. Üljünk ki a Tanárainkért! - szolidaritás a Tanársztrájkkal című tüntetés a Kossuth téren. fotó: Ladóczki Balázs / 168.hu)